Piepende schijfremmen

 • Geplaatst op
 • 0
Piepende schijfremmen

Last van piepende schijfremmen?
 

Je kent het wel… je haalt je mountainbike van stal en gaat hem klaarmaken voor het winterseizoen. Na alles gecontroleerd te hebben maak je een eerste ritje. Bij de eerste keer echt hard remmen… ‘SHIT, piepende schijfremmen!’ Wat een vreselijk rot geluid.
 

'Help! Wat doe ik hier aan?'
 
 1. De remschijven hebben waarschijnlijk een dun filmlaagje aan olie of vet er op zitten. Dit kan je er eenvoudig afhalen met speciale remschijf reiniger. Neem bijvoorbeeld de Muc Off Disc Brake Cleaner.
   
 2. Zijn de problemen nog steeds niet verholpen? Check of de remschijven nog recht zijn! Deze kan je makkelijk richten met een verstelbare moersleutel. Mocht het daarmee niet lukken, probeer dan eens de Trivio Remschijfrichter.
   
 3. ‘Hmmmm… probleem is nog steeds niet opgelost.’ Kijk eens naar de remblokken. Je mountainbike heeft een tijdje stil gestaan, nu is het mogelijk dat de remblokken iets verhard zijn. Wanneer je de remblokken uit de klauwen haalt, kan je blokken iets opvijlen. Mocht er hardnekkig vuil op de remblokken aanwezig zijn, dit kan je er ook afbranden.
   
 4. Staan de remklauwen nog goed gecentreerd? Kijk of er aan beide kanten van de remschijf nog voldoende ruimte is. Mocht dit niet zo zijn, dan kan dit een laatste oplossing zijn van het probleem. Draai de bouten los, waarmee de remklauw aan het frame vastzitten. Druk de remhendel in en bevestig de remklauwen daarna weer aan het frame. Normaal gesproken staat de remschijf dan weer gecentreerd in de remklauw.

Heb je nu nog steeds last van piepende schijfremmen? Dan wordt het tijd om de remblokken of remschijven eens te vervangen! 

Weet je niet welke remblokken of schijven je nodig hebt? Wij helpen je bij de zoektocht naar de juiste remblokken of schijven. Ook voor montage ben je bij ons aan het juiste adres!
 

Enjoy Biking!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Powered by Lightspeed - Theme by InStijl Media